Cara Atasi Kandungan Anggur-Molar Pregnancy4

Pengalaman Mengalami Kandungan Anggur (Molar Preganancy)

Kandungan anggur (molar pregnancy) adalah tumor benigna yang tumbuh dalam rahim. Keadaan ini berlaku apabila sel-sel telur disenyawakan dan plasenta tidak berkembang secara normal. Akibatnya, sel-sel yang tidak normal akan membentuk satu set sista (Cyst) Kandungan molar atau ada yang memanggilnya kandungan anggur termasuk masalah kesihatan yang jarang berlaku. Keaddan ini perlu ditangani secepat mungkin …

Pengalaman Mengalami Kandungan Anggur (Molar Preganancy) Read More »

Cara atasi jantung bengkak

Sering Sesak Nafas, Tanda Awal Jantung Bengkak

Apa itu JANTUNG BENGKAK?  Jantung bengkak ni adalah satu keadaan jantung kita ni jadi lemah, jadi membesar yang mengganggu jantung dari mengepam darah ke seluruh badan kita. Ia juga disebut sebagai Cardiomegaly iaitu pembengkakan jantung itu terjadi sehingga ukurannya melebihi ukuran jantung yang normal. Perkara ini dapat dikesan jika anda merawat dengan doktor. Bagaimana Jantung Bengkak Boleh …

Sering Sesak Nafas, Tanda Awal Jantung Bengkak Read More »

Ikhtiar Sakit Lutut dengan Berkesan5

Mak Sakit Lutut Teruk, Doktor Muda Ini Lakukan Tindakan Bijak

Mak saya ni 74 tahun tok kepada 20 orang cucu, 3 nak masuk 4 orang cicit. Mak saya ni ada masalah darah tinggi, kolesterol tinggi dan advanced bilateral knee osteoarthritis (Lutut Kurang Minyak Gris Yang Teruk) Untuk masalah osteorthritis mak, saya dah cuba intraarticular injection (Cucuk di Lutut). Ok, nampak lah perubahan, tapi mak tak …

Mak Sakit Lutut Teruk, Doktor Muda Ini Lakukan Tindakan Bijak Read More »

Ikhtiar terbaik pesakit stroke

Ikhitar Terbaik Untuk Pesakit Stroke

Bagaimana vivix membantu pesakit stroke?? Tapi sebelum tu, kita ketahui lebih lanjut mengenai penyakit stroke ni. Apa yang kita tahu mengenai stroke ini, stroke adalah kehilangan fungsi otak yang disebabkan terhentinya aliran darah ke otak. Bila aliran berhenti selama lebih daripada beberapa detik, sel-sel jaringan otak yang tidak dapat nutrisi dan oksigen akan mati dan …

Ikhitar Terbaik Untuk Pesakit Stroke Read More »

Atasi sinus dengan selamat

Cara Atasi Sinus Teruk dengan Selamat dan Berkesan

Assalamualaikum w.b.t. Saya Ayu Adyani Ab Rahman, berumur 33 tahun dan berasal dari Kota Bharu, Kelantan. Saya berkerja sebagai guru dan mempunyai 3 orang anak. Saya ingin berkongsi pengalaman saya mengidap penyakit sinus, migrain dan gastrik di tahap kritikal. Antara simptom yang saya hadapi ialah bersin yang berpanjangan, bengkak muka dan migrain yang teruk sehingga muntah-muntah. …

Cara Atasi Sinus Teruk dengan Selamat dan Berkesan Read More »

cara turunkan kolesterol dengan selamat

Cara Turunkan Kolesterol Dengan Selamat [Terkini]

Salah satu masalah kesihatan yang ditakuri oleh rakyat Malaysia masa kini adalah masalah kolesterol yang tinggi. Faktor gaya hidup, diet pemakanan yang tidak terkawal memudaratkan lagi masalah ini kerana ia boleh mendedahkan anda kepada risiko penyakit jantung, strok dan sebagainya. Terdapat jenis kolesterol ‘baik’ dan ‘ buruk’ Jenis-jenis kolesterol : Terdapat 2 jenis lipoprotein yang …

Cara Turunkan Kolesterol Dengan Selamat [Terkini] Read More »

Buang Batu Karang Tanpa Pembedahan

Pasti anda biasa dengar tentang penyakit batu karang kan? Antara mitos yang selalu kita dengar daripada orang-orang dulu. “Jangan tahan kencing, nanti kena sakit batu karang” Beria lah pergi tandas kalau teringat ayat tu. Punyalah takut kalau kena batu karang tu. Tapi tahukah anda, penyakit batu karang ni selalunya banyak berlaku kepada orang lelaki sahaja? Ubat batu karang yang paling …

Buang Batu Karang Tanpa Pembedahan Read More »

Cara atasi gout dengan selamat

Derita Gout, Masih Ada Harapan Untuk Sembuh

Gout adalah sejenis keradangan yang disebabkan oleh pengumpulan hablur asid urik pada sendi. Penyakit ini banyak menyerang lelaki Malaysia berusia 40 tahun ke atas, ia sangat menyakitkan dan biasanya menyerang satu sendi sahaja.  Ia berlaku apabila berlaku peningkatan asid urik dalam darah. Apabila paras asid urik ini semakin bertambah, ia akan mula menompok pada sendiri. …

Derita Gout, Masih Ada Harapan Untuk Sembuh Read More »

Cara Atasi Stress Dengan Selamat

5 Tanda Senyap Tekanan Membuatkan Anda Sakit.

Sakit mental dijangka akan menjadi masalah kesihatan kedua terbesar menjejaskan rakyat Malaysia menjelang 2020 selepas penyakit jantung Menurut Kajian Morbiditi Kesihatan Kebangsaan yang terkini (Ketika Artikel ini dikeluarkan) setiap tiga orang dalam 10 oang dewasa berusia lebih 16 mnderita pelbagai isu kesihatan mental. Sebenarnya penyakit mental adalah penyakit perubatan. Ia melibatkan bukan sahaja gangguan pada …

5 Tanda Senyap Tekanan Membuatkan Anda Sakit. Read More »

Atasi Kanser Tulang

Bahaya Sakit Lutut Tanda Awal Kanser Tulang!

Kanser tulang adalah penyakit yang begitu bahaya kerana ia boleh menyerang kanak kanak juga. Orang yang dah dewasa ataupun berusia, selalu menganggap sebagai gejala sakit sendi. Hakikatnya ia merupakan sejenis kanser. Badan manusia mempunyai lebih daripada 200 tulang. Yang berfungsi sebagai rangkak untuk melindungi badan dan organ utama dalam badan manusia. Punca Terjadinya Kanser Tulang Sehingga …

Bahaya Sakit Lutut Tanda Awal Kanser Tulang! Read More »

×
Saya disini jika anda perlukan bantuan.
Just click here okayh!