Awas! Kerap Keguguran Tanda Endometriosis

Keguguran yang dialami oleh beberapa wanita juga ada kemungkinan disebabkan penyakit endometriosis. Ia selalunya dapat dikenalpasti apabila kehamilan gugur pada peringkat awal. Ianya terjadi kerana penyakit endometriosis menyebabkan gangguan pada hormon wanita. Tambahan pula, ia menimbulkan keadaan beracun yang boleh membunuh atau mengganggu pertumbuhan janin. Wanita yang mengalami masalah ini berkemungkinan boleh gugur berulang-kali.

Apa itu Endometriosis?

Endometriosis adalah satu keadaan yang tidak merbahaya tetapi boleh menyebabkan kesakitan dan pelbagai masalah lain yang kerapkali mengganggu pengeluaran benih dan menyekat saluran peranakan wanita. Endometriosis merupakan salah satu daripada penyakit sakitpuan yang biasa dialami oleh wanita. Endometriosis tidak bersifat kanser, cuma ia adalah situasi apabila sebahagian lapisan tisu yang sepatutnya berada dalam rahim dijumpai di bahagian organ lain dalam badan seperti bahagian pelvis . 

Jika penyakit kanser merisikokan nyawa, endometriosis pula merisikokan kualiti hidup wanita kerana mampu melumpuhkan sistem pembiakan wanita. 

Tanda-tanda endometriosis.

Menurut perkongsian oleh doktor Sakit Puan yang berpengalaman, Dr Hamid Arshat. Penyakit endometriosis ini mampu merosakkan peranakan, menimbulkan masalah kesuburan, kemandulan dan paling teruk boleh menyebabkan rahim dibuang.

Hati-hati! Jika anda mempunyai tanda-tanda berikut:

 1. Sengugut yang sangat teruk bermula dari remaja dan berterusan walaupun sudah berkahwin
 2. Sengugut teruk dan tidak hamil selepas lebih setahun kahwin
 3. Senguggut dan hamil tetapi sering mengalami keguguran diawal kehamilan.
 4. Sakit atau tidak selesa waktu bersama suami.
 5. Sakit di bahagian pinggang terutamanya ketika haid
 6. Pendarahan tidak tentu masa dan sakit dibawah perut.
 7. Sengugut atau pendarahan setelah lama tidak melahirkan anak, biasanya bagi mereka yang berumur 40an
Jika anda mengalami tanda-tanda berikut, dinasihatkan untuk bertemu dengan doktor dengan kadar segera.

Endometriosis mempunyai risiko untuk menjadi kanser!

Cara rawatan endometriosis.

 1. Ubat Non steroidal anti inflammatpry (NSAID) untuk melegakan kesakitan yang dikaitkan dengan endometriosis.
 2. Pembedahan untuk mebuang endometriosis atau membakar luka di luar rahim untuk menghilangkannya
 3. Pembedahan untuk hilangkan parut supaya ovari dan tiub boleh kembali ke lokasi biasa di dalam pelvis

Rawatan Alternatif dengan Suplemen Shaklee

Cara Atasi Kandungan Anggur-Molar Pregnancy
 1. Kandungan Resveratrol di dalam Vivix mengandungi Purple Carrot dan Elderberry yang mengandungi anthocyanin yang tinggi dengan bahan Anti-Radang yang mampu membantu mengecutkan atau mengurangkan saiz fibroid. Vivix ini juga dapat mengurangkan rasa bengkak dan sakit. 
 2. Resveratrol di dalam Vivix juga mampu bertindak sebagai bahan antioksida untuk menghilangkan radikal bebas, mengaktifkan atau menyahaktifkan enzim, gen, hormon dan bahan kimia dalam tubuh badan yang berkaitan dengan terjadinya ketumbuhan.
 3. Merencatkan pertumbuhan sel yang tidak normal dan menghalang pertumbuhan semula sel yang tidak nromal.
 4. Bertindak untuk  meningkatkan tenaga kepada sel-sel badan yang telah lemah.
 5. Melindungi ovum yang belum atau hampir atau sudah matang daripada rosak. Apabila telur dilindungi, ia akan memberi peluang yang lebih untuk hidup, membesar dan disenyawakan. Vivix membantu memperbaiki sel-sel yang rosak.

 

Testimoni Vivix Endometriosis

Saya nak order Vivix. Bagaimana?

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan sebotol Vivix hari ni, boleh terus buat pembelian Vivix Secara Online di sini(KLIK). Harga sebotol Vivix ialah RM475 sahaja. Pembayaran boleh dilakukan dengan Kad Debit atau Kad Kredit. Vivix akan dihantar terus kepada anda. 
 
Anda boleh dapat vivix dengan harga lebih jimat apabila anda mendaftar sebagai ahli Shaklee. Dapatkan 2 botol Vivix, dan dapat keahlian Shaklee secara percuma, penghantaran postage secara percuma dan anda berpeluang untuk dapat cash rebate  pada bulan hadapan. Jimat berganda ganda kan?
Atau kalau anda ingin bertanya lebih lanjut mengenai vivix boleh terus klik icon kat bawah ni. saya akan guide dan bantu anda ye. 

PROMOSI GERILA SHAKLEE 15 DISEMBER - 25 FEBRUARI 2019

Istimewa 15 Disember 2018- 28 Februari 2019 pembelian Vivix Twin Pax anda bakal mendapat diskaun 10% dengan yuran pendaftaran yang percuma! Harga asal Vivix untuk 2 botol adalah RM950. Namun untuk tempoh tarikh tersebut anda bakal dapat harga jimat yang tergolek golek! Berminat? Jom klik icon whatsapp di bawah.

Kakyan (1868629)

Pengedar Vivix Seluruh Malaysia

014-6220496

2 thoughts on “Awas! Kerap Keguguran Tanda Endometriosis”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge