Performance

Tips+banyakkan+susu+ibu4

Susu Badan Drop – Mungkin Ibu Menghidapi PCOS

Bagi ibu ibu yang menyusukan anak, perasaan down akan datang apabila susu badan mula drop. Antara salah satu puncanya susu badan mula berkurang adalah kerana gangguan hormon. Antara masalah hormon yang menyebabkan masalah susu badan adalah sindrom Polysystic Ovary (PCOS) apa yang perlu saya lakukan jika susu drop? Penghasilan susu badan adalah kerana adanya Demand …

Susu Badan Drop – Mungkin Ibu Menghidapi PCOS Read More »

Tanda tanda kanser usus 4

Awas! Cirit-birit Antara Tanda Awal Kanser Usus

Rasa gelap kehidupan apabila usia baru 32 tahun tiba tiba dikejutkan kan dengan berita anda menghidapi penyakit kanser usus besar yang tinggi risiko untuk diragut nyawa. Ini kisah benar mengenai seorang ibu malang, Nicole Yarran. Nicole Yarran, dari Australia mula merasa tidak sihat sejak beberapa tahun lalu. Beliau berjumpa doktor namun kanser itu tidak pernah …

Awas! Cirit-birit Antara Tanda Awal Kanser Usus Read More »

Kolagen Terbaik Atasi Penuaan8

Kolagen Terbaik Atasi Kesan Penuaan

Perasan tak? Banyak betul produk kolagen sekarang ni kat pasaran? Macam macam warna ada, macam-macam perisa pun ada. Kolagen jadi pilihan terutamanya kepada kaum wanita sebab ia berkait rapat dengan kecantikan dan kesihatan kulit wajah. Bagaimana Memilih Kolagen Terbaik? Terdapat banyak kolagen terbaik di pasaran. Berikut merupakan 8 ciri-ciri yang anda boleh jadikan panduan sebelum …

Kolagen Terbaik Atasi Kesan Penuaan Read More »

atasi+kanser+esofagus

Gemar Minum Air Panas Antara Punca Kanser Esofagus

Terdapat satu kajian oleh penyelidik Agensi Antarabangsa untuk Penyelidikan Kanser yang mendedahkan bahawa, salah satu punca kanser esofagus adalah disebabkan pengambilan minuman yang terlalu panas. Adakah dakwaan tersebut benar? Memang terdapat data yang menunjukkan bahawa pengambilan minuman yang mempunyai suhu melebihi 65 darjah Celsius menjadi salah satu penyebab terjadinya kanser esofagus. Dalam kajian tersebut, penyelidik …

Gemar Minum Air Panas Antara Punca Kanser Esofagus Read More »

Atasi Masalah Batu Karang Tanpa Pembedahan

Cara Atasi Masalah Batu Karang Tanpa Pembedahan

Pasti anda biasa dengar tentang penyakit batu karang kan? Antara mitos yang selalu kita dengar daripada orang-orang dulu. “Jangan tahan kencing, nanti kena sakit batu karang” Beria lah pergi tandas kalau teringat ayat tu. Punyalah takut kalau kena batu karang tu. Tapi tahukah anda, penyakit batu karang ni selalunya banyak berlaku kepada orang lelaki sahaja? Ubat batu karang yang paling …

Cara Atasi Masalah Batu Karang Tanpa Pembedahan Read More »

cara atasi masalah sembelit anak

Cara Berkesan Atasi Sembelit Kanak-kanak

Masalah sembelit pada kanak-kanak adalah masalah biasa yang berlaku. Ada juga kes sembelit yang teruk sangat sehinggakan terpaksa bawa ke hospital sebab sampai tahap berak berdarah. Apabila perkara ini terjadi, ibu ayah mula risau dengan keadaan tersebut. Selalunya masalah sembelit ni berlaku kerana anak-anak agak memilih bab makan, tak nak makan sayuran, buah buahan jadi …

Cara Berkesan Atasi Sembelit Kanak-kanak Read More »

Tips tambah selera makan anak

Ini Cara Terbaik Tingkatkan Selera Makan Anak-Anak

Anak anda cerewet dalam pemakanan? Anak selalu menolak makanan yang diberikan? Berat badan anak statik sampai kena marah doktor? Anak anda senang jatuh sakit? Memang buntu kadang-kadang kalau selera anak sering berubah-ubah. Kejap nak makan, kejap tak nak. Kejap nak sayur, kejap taknak. Naik risau lah mak-mak ni bila anak kurang makan, anak anak tengah …

Ini Cara Terbaik Tingkatkan Selera Makan Anak-Anak Read More »

Apa itu kandungan anggur1

Apa itu Kandungan Anggur ( Molar Pregnancy )?

Ibu, 36 tahun menganding kali ke lima dimasukkan ke hospital kerana tumpah darah yang serius, usia kandungan 14 minggu. Sebelum itu didapati ibu mengalami muntah yang teruk semenjak mula mengandung. Di wad kecemasan didapati iu sangat pucat, tekanan darahnya sangat tinggi 180/110 dan bengkak kedua kaki. Tinggi rahimnya 20 cm lebih besar dari umur kandungan. …

Apa itu Kandungan Anggur ( Molar Pregnancy )? Read More »

×
Saya disini jika anda perlukan bantuan.
Just click here okayh!