Tanda tanda kanser usus 4

Awas! Cirit-birit Antara Tanda Awal Kanser Usus

Rasa gelap kehidupan apabila usia baru 32 tahun tiba tiba dikejutkan kan dengan berita anda menghidapi penyakit kanser usus besar yang tinggi risiko untuk diragut nyawa. Ini kisah benar mengenai seorang ibu malang, Nicole Yarran.

tanda tanda kanser usus

Nicole Yarran, dari Australia mula merasa tidak sihat sejak beberapa tahun lalu. Beliau berjumpa doktor namun kanser itu tidak pernah didiagnosis oleh doktor bertugas. Jika doktor dapat mengesan kanser itu dengan lebih awal, mungkin kanser itu dapat dirawat dengan lebih cepat. Namun semuanya hanya terbongkat apabila Nicole hamil anak ketiganya, ketika itu baru beliau tahu tentang kanser usus yang dihadapinya.

Doktor Kesan Tanda Kanser Usus Hanya Selepas Mengandung

Menurut laporan Yahoo!, Nicole telah menunjukkan tanda-tanda tidak sihat sejak tahun 2015 lagi. Ketika itu, beliau menghadapi masalah seperti berak berdarah, sakit di bahagian perut dan cirit-birit.

Nicole baru berusia 30-an dan mempunyai 2 orang anak perempuan. Beliau ke hospital untuk menjalani pemeriksaan dan doktor menjalankan beberapa ujian untuk mengesan punca penyakit Nicole. Selepas beberapa pemeriksaan, doktor mengesahkan beliau menghidap sindrom irritable bowel atau ketidakselesaan pada usus. Nicole tidak mempertikaikan diagnosis tersebut tapi beliau percaya ada sesuatu yang tidak kena. 

Tiba-tiba apabila Nicole hamil anak ketiga, beliau digemparkan dengan berita kanser kolorektal (usus besar) yang dihidapi beliau. Semuanya terbongkar apabila ujian kehamilan menunjukkan sesuatu yang pelik.

 

 

 

kanser usus

Kredit: Cleveland Clinic

Doktor menemui tanda-tanda kanser di hatinya. Selepas menjalani pemeriksaan lanjut, doktor mendapati Nicole menghidap kanser usus yang biasanya terjadi pada warga tua. 

Nicole sempat melahirkan anaknya, namun kesihatan Nicole semakin teruk. Akhirnya pada bulan September lepas, Nicole maut akibat terlambat menjalani rawatan. 

Apa itu Kanser Usus?

Usus besar terdiri dari kolon dan rektum yang memainkan peranan penting dalam proses pembuangan najis. 5 hingga 5 kaki pertama usus besar adalah kolon dan rekrum-6 inci panjang yang berakhir di dubur. Kanser kolon dan rektum adalah salah satu daripada kanser yang kerap berlaku di dunia. Di Malaysia Barat pada tahun 2002, ia merupakan kanser tertinggi di kalangan lelaki dan ketiga di kalangan wanita. Bangsa cina mencatatkan bilangan tertinggi pesakit kolon dan rektum. Kanser kolon dan rektum biasanya bermula dengan polip (unjuran berbentuk jejari) dan berubah kepada kanser. Pengesanan awal amat penting bagi membolehkan pembuangan polip dengan segera.

Tanda-tanda Kanser Usus

Berikut merupakan tanda-tanda kanser kolon dan rektum. Jika anda mendapat gejala berikut, sila berjumpa doktor untuk pengesahan.

  • Abdomen tidak selesa, termasuk kerap kembung, sebu dan kejang
  • Turun berat badan tanpa sebab
  • Kerap penat atau letih lesu
  • Perubahan habitat pembuangan najis
  • Cirit birit, sembelit atau perasaan usus tidak dapat dikosongkan sepenuhnya
  • Najis berwarna merah atau terlalu gelap dalam najis
  • Najis kelihatan kecil atau leper dari biasa

Ikhitar Terbaik Untuk Pesakit Kanser Usus

Seperti penyakit lain, kanser juga merupakan penyakit yang boleh sembuh jika kita mengambil langkah segera untuk mengubatinya. Anda perlu terus berjumpa dengan doktor jika anda mengalami simptom simptom seperti di atas.
  
Di samping itu, anda juga boleh mengambil makanan tambahan bagi membantu pemulihan sel-sel yang rosak akibat kanser. Dan membantu melawan virus-virus jahat dalam tubuh badan manusia.
 
Cara untuk melawan virus-virus jahat dalam badan manusia adalah dengan mengamalkan pengambilan makanan-makanan yang tinggi antioksida. Penting untuk pesakit kanser terus mengambil makanan yang tinggi antioksida untuk memastikan sel-sel kanser tersebut tidak merebak dengan pantas, malah boleh merencatkan terus DNA kanser tersebut.

Suplemen Terbaik Rencatkan Sel Kanser

Vivix Shaklee dapat membantu merencatkan sel-sel kanser melalui cara:

Tanda tanda kanser usus

1. Membantu melindungi dan memperbaiki DNA di dalam sel badan. Kalau kita ada sel yang sihat secara automatik sistem dalam badan kita berfungsi dengan baik. Ini antara berkuasanya kandungan di dalam Vivix, kandungan dari alam semulajadi yang ada dalam sebotol Vivix.

2. Berfungsi untuk meningkatkan prestasi sel. Prestasi sel ini bermaksud untuk sel ini berkerja, ia perlu sesuatu untuk sihat. Tetapi sel akan banyak tak sihat disebabkan oleh AGE protein yang ada banyak dalam sel. AGE Protein ialan protein daripada gula yang berlebihan , contoh karbohidrat yang berlebihan yang tak digunakan dalam badan, ia akan menyebabkan pembentukan AGE Protein. AGE Protein ni sangat jahat tau, ia akan menyerang sel-sel dalam badan kita yang sihat dan menyebabkan sel badan menjadi lemah lalu mati, apabila sel mati, keseluruhan sel badan kita tak dapat berfungsi dengan baik.

3. Membantu meningkatkan tenaga sel. Sel dalam badan manusia akan sentiasa bergerak-gerak dan sel ini akan dibahagikan untuk menjalankan fungsi masing-masing. Pengambilan Vivix, dapat membantu meningkatkan kadar penghasilan tenaga sel-sel iaitu mitochondria dalam sel meningkat. Klik sini untuk ketahui Apa itu Mitochondria? 

Vivix dapat membantu dalam mencegah kanser dengan melindungi dan memperbaiki sel. Vivix membantu memperbaiki sehingga sampai ke DNA sel, sebab itu ia sangat bagus untuk orang normal yang nak mencegah kanser, dan bertambah bagus untuk membantu pesakit kanser memperbaiki kualiti sel.

Di dalam Vivix terdapat Resveratrol dan Polifenol yang Allah ciptakan. Ia merupakan kandungan semulajadi yang dapat membantu memperbaiki semula DNA yang rosak disebabkan sel kanser.
 
Apabila sel kanser menyerang ia akan memusnahkan sel-sel badan yang lain. Tugas Vivix adalah memperbaiki semula sel yang rosak akibat serangan sel kanser tadi dan mengeluarkan sel-sel yang sihat.

Testimoni Vivix dan Kanser

“Doktor suruh teruskan ambil Vivix Shaklee, doktor pun cakap Shaklee bagus”
atasi+kanser+esofagus
“Semalam pergi check up doktor kata uncle dah bebas dari metastasis, no tumor found in the body. Alhamdulillah atas usaha Vivix sebanyak lebih kurang 6 botol”
atasi+kanser+esofagus
“Asbab dua botol Vivix, kanser payudara hilang, platlet naik dengan cun nya”
atasi+kanser+esofagus
“Lepas ambil Vivix dan kimo, kanser dah tak naik, selalu doktor cakap risiko kanser akan naik semula lepas kimo”
atasi+kanser+esofagus
“Kanser Survivor, pengguna tegar Vivix”

Bagaimana Caranya Untuk Saya Dapatkan Vivix?

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan sebotol Vivix hari ni, boleh terus buat pembelian Vivix Secara Online di sini(KLIK)Harga sebotol Vivix ialah RM475 sahajaPembayaran boleh dilakukan dengan Kad Debit atau Kad Kredit. Vivix akan dihantar terus kepada anda. 
 
Anda boleh dapat vivix dengan harga lebih jimat apabila anda mendaftar sebagai ahli Shaklee. Dapatkan 2 botol Vivix, dan dapat keahlian Shaklee secara percuma, penghantaran postage secara percuma dan anda berpeluang untuk dapat cash rebate  pada bulan hadapan. Jimat berganda ganda kan?
KakYan (1268629)
Pengedar Shaklee, Bakri Muar
Instagram :shakleebykakyan

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge